onsdag 9 mars 2011

17. Dag 7 - Vad är kärlek?

Kunde inte låta bli att lägga märke till att det är två sjuor i min rubrik. Inte heller ska jag utelämna att nummer 7 ett tag var min siffra på fotbollsplan då jag inte stod i mål. Knep sedan mitt riktiga nummer, 13, när jag började med innebandy. Dock var vi två om det numret och när jag inte var först att knipa tröjan fick nummer 17 agera stand-in. It's a sign people, a sign!

Gamla avdankade tröjnummer är dock inte det vi ska tala om, utan snarare gamla flammor (får tjejer kalla killar för det?). Fast nej, inte det heller. Ämnet kärlek är det vi ska ta upp idag, gott folk.
Vad är kärlek för mig? Kärlek är inte som många skulle säga den kärlek du har i ett förhållande, inte endast. För mig är kärlek inte en känsla, utan det är som ett slags band eller en energi som finns mellan människor. Jag delar min kärlek och ger ut till många, och det finns kärlek mellan mig och min mamma, min familj och mina vänner. Jag anser inte heller att du måste älska någon för att det ska vara kärlek mellan er, för om man satte ordet kärlek i någon slags känsla skulle jag säga att det är omtanke.
Skulle jag däremot diskutera ämnet kärlek i ett förhållande, så finns det ju alla de fina stadierna från att man är intresserad av någon, till att man gillar individen, är förälskad och blir kär. Vart går gränsen undrar jag? Det finns nog ingen som kan säga helt klart. Jag anser också att man kan älska en partner på två olika sätt. Om jag skulle bli tillsammans med någon vid namn Sune skulle jag kunna säga att jag älskar honom efter dag ett som ett par, men det vore i så fall för att vi varit vänner länge och att jag redan innan älskade honom - fast som vän. Att sedan säga att jag älskar honom som pojkvän, det är ett helt annat sätt att älska någon och för att göra det hävdar jag att man måste vara kär. Vilket också är en trevlig typ av kärlek.
Allt bra medför oftast något dåligt, och vi har givetvis olycklig kärlek eller kärlek som sårar. En vän som sviker, ett förhållande som tar slut eller någon som helt enkelt inte har samma känslor. Det är kärlek som sårar. De som älskar och bryr sig mest såras svårast. Vem vill du vara? Öppen och älskvärd men lättare för att bli sårad, än hård och kall och osårbar eftersom ingen kommer innanför ditt skal? Lite lagom och sådär ljummen, en medelmåtta som inte vill vara drastisk åt något håll och snarare blir tråkig? Ta dig en funderare där.

Nog om kärlek, för vad är kärlek?
Jo, när det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka,
när du fnissar som en liten flicka.
När man känner något that man can't deny,
when the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla,
"min pappa är rik, vill du hångla?"
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvudet ut,
då ser man galen ut!
Det har egentligen inte hit att höra,
det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin, en sommarnatt lång,
vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom.
När Elin sa att jag var det vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur det går.
Vad är fegt, vad är mod, what is love?
Baby don't hurt me, don't hurt me, no more.

Tror vår lilla göteborgare med guldlockar skulle sagt det så, men om ni tvekar kan ni ju
kolla här:

1 kommentar:

  1. ja! denna nackspärren hindrar min vildhet! (och ja jenny, jag säger vildhet. VILDHET!)

    SvaraRadera