söndag 8 maj 2011

72. My girl, my girl

Till er som oroar er, till er som tror ni kommit fel och till er som inte märkt ett piss - var lugna, denna design är endast temporär. Gamla vanliga Jenny finns kvar, och fasoner med fina gröna färger och ett litet inslag av lila är inget ni ska behöva vänja er vid. Det är bara det att det tydligen hör till alla bloggares hederskodex att ha en sommardesign, så kände att det var dags att slå till. En ny kan ni förvänta er inom kort.

Jag har tänkt på det där med hederskodex. Det och oskrivna regler. Trots att de sällan finns nedtecknade bör folk ha lika stor kännedom om dem som om andra världskriget, flodvågskatastrofen i thailand och den senaste tidens hysteri kring fenomenet Charlie Sheen.
    Redan på de gamla grekernas tid existerade de oskrivna reglerna, då det inte stod i lagen att pojkarna skulle få en bättre uppfostran och att flickorna skulle lämnas ute i skogen för att dö, men alla gjorde det ändå. Trots att det inte skrevs ner på papper (kanske eventuellt i sten, på papyrus eller pergament) så levde denna (därmed) oskrivna regel vidare och adopterades av Kina någonstans längs vägen.
    På tal om kvinnofolk så har vi tjejer - för att uttrycka mig korrekt - en jävla massa oskrivna regler. Till exempel ska vi inte ha skinnkjol kombinerat med antingen magtröja eller nätstrumpbyxor, då är vi inte tjejer utan prostituerade. Att ens tänka på att göra något med en kille som en tjejkompis varit tillsammans med, intresserad av eller pratat med på discot i lågstadiet är strikt förbjudet och om vi äter en hel vuxenpizza själva utan att klaga på hur mätta vi är, då är vi äckliga, feta och fantastiskt okvinnliga.
    I historien finns det en del andra oskrivna regler. Kaptenen ska lämna skeppet sist, lyssna inte på Britney Spears om det är efter år 2002 och så länge du inte umgås med så pass intellektuella människor så att de kan inse att karln hade otroliga retoriska kvalitéer - säg inte ett ord om Hitler utan hat i rösten. För övrigt insåg jag precis att Britney Spears kanske inte kvalificerar sig bland saker som skett i historien, men hon är faktiskt ganska avdankad och vill hon hitta sin talang igen får hon nog leta bland Karl den tolftes uniform i Livrustkammaren i Stockholm. Förresten, på tal om kaptener som lämnar sitt skepp, i filmerna med den ack så stilige kapten Jack Sparrow - framför allt den första - nämns piraternas kodex med parlamentering och allt vad det är otaliga gånger.

Slutligen har vi de underbara som vi tillämpar dagligen i vårt moderna samhälle. Påstå aldrig att Kissie är smart. Säger du att fjortisarnas sminkning med ett tre millimeter tjockt lager av brunkräm i orange ton i kombination med idomin och och fem lager mascara är snyggt, är du själv fjortis. Slå någon om du ser en gul bil, gärna hårt. Fråga ALDRIG en tjej om hon gått upp i vikt. Att en kvinna i Afrika inte är pinnsmal betyder att hon är rik, det är en annan femma.

1 kommentar: