fredag 22 juli 2011

127. det här gör mig irriterad / hater's gonna love this / read

Det är mycket som jag stör mig på, och blir irriterad av. Har dock märkt att vi inte lever i ett så fritt land med yttrandefrihet och rätt att uttrycka åsikter, som vi gärna vill ge sken av. Därför har jag lärt mig att reducera, ransonera - censurera - mina tankar.

Tänker nu dela med mig av en sak jag irriterat mig på idag ändå. Det hela började med att min syster bakade imorse. Efter det diskade hon och så som sig bör och jag och pappa fick provsmaka varsin muffins. Sitter sedan på mitt rum och hör pappa prata med Andrea, och säger att vi ska äta vid halv två. Kom då på att han imorse sagt att jag och Andrea får sköta middagen idag eftersom han skulle ha mycket att göra.
   Kollar på klockan. 13.08. Går in till Andrea och frågar om maten skulle vara färdig halv två. "Ah", svarar hon. Frågar om vi inte borde sätta igång då, och fick till svar att hon precis tänkte gå ner och börja. "Vad ska vi göra då?", sa jag. Hon svarade att hon inte visste, utan tänkte kolla i kylen sa hon. Hennes förslag blev pasta och skinksås. "Kan du göra skinksås? Och hinner du det till halv två?" sa jag.
    Det blev pasta och stekt kassler, och jag tänkte att vi kan ju inte äta bara det så skar iordning lite paprika, tomat och morötter också. Ta-da. 13.29 stod maten på bordet och två minuter senare anslöt sig pappa. Efter maten gick han in och kollade om det visades någon golf på tv:n och jag sa på skoj till Andrea att nu var det dags för henne att ta hand om disken. Hon frågade varför och jag sa muntert "för att... nej, jag kommer inte på någon anledning men du får göra det ändå!" och reste mig sen och började plocka av bordet.
    Satte in min tallrik i diskmaskinen och gick mot altanen för att fortsätta ta in grejer och möttes av pappa som tittar surt på mig och Andrea som står bakom. Frågade varför han såg så på mig och han säger att jag inte kan säga till Andrea att hon ska diska och att hon redan gjort det en gång idag.

1. min syster är 16 år och går till pappa och säger att jag sagt åt henne att diska. På skoj
2. hon hade redan diskat efter att HON bakat. Är inte det självklart?
3. jag menade inte ens från första början att hon verkligen skulle diska. Finns det någon som ens tror att jag skulle ha den makten att bara få min syster att göra det så? Nej.

Hur som helst så började jag ta hand om disken och bad sedan Andrea lägga i resten av muffinsen i en burk eftersom hon tydligen bara lagt i hälften förra gången jag bad henne. Hon gör det och springer upp för trappan (hehe, det gör vi alltid. Vem går i en trappa? Det är tråkigt). Frågar efter henne om hon var klar. Ja, svarade hon. Muffinsformarna (i plåt) då, sa jag.
    Jag fortsatte diska, hörde att pappa sa något om "va rolig hon är" till Andrea som sedan kommer ner för att lägga in formarna. Pappa kommer ner, lyfter i en och säger övertydligt "var det de här du skulle ta hand om?", och går sedan efter att hon svarat ja. Jag sväljer en kommentar och fortsätter istället diska, plocka in det som var kvar i diskmaskinen, torka av spisen, diskbänken och skärbräda och går sedan ner med det som skulle till återvinning. Done.

1. problemet är inte att jag fick diska, det är de dåliga argumenten för att jag ska göra det.
2. hade det varit pappa som skulle ta hand om disken och jag som lämnat formarna, hade han inte gillat att jag lämnade dem.
3. även om jag diskar, hjälps man inte åt med resten?
4. det ska bli skönt att ha huset själv ett tag

Så, ös på med kommentarer om att jag gör en stor deal av det här men who cares för det är så jag känner. Innan ni klagar ska jag passa på att nämna några korta saker som jag också stör mig på.

1. att jag blir tillsagd att inte bara sitta hemma och lata mig när min familj är i Falkenberg och att jag ska ut och åka inlines när träna är typ det enda jag vill göra men inte kan. Om jag inte nämnt det har jag varit sjuk i nästan 5 veckor, äter pencillin och kan inte träna nu och vill inte riskera att bli sjukare när jag är på väg att bli frisk.
2. när någon som egentligen mycket väl vet att om vi båda skulle laga vår egen mat, skulle min bli betydligt nyttigare och mer varierad, säger att jag inte bara ska äta godis och onyttiga saker utan också lite nyttig mat nu när jag ska vara själv hemma. Och sedan hävdar att denne äter nyttigare än mig.
3. när folk säger "oj, va tunt hår du fått!". Jo tack, jag vet. Vill du höra "oj, va tjock du blivit!" tillbaka kanske?

1 kommentar:

  1. åh jag stör mig verkligen åt dig! SOM FAN.
    störigt störigt störigt.

    fast, hade det varit jag. hade jag skitit i disken överhuvudtaget. bara för att jag skulle blivit så.jävla.arg!

    SvaraRadera