torsdag 9 februari 2012

175. angående min header

Har på inte ens ett dygn hunnit få en del synpunkter på min nya header, och - inte för att vara egocentrisk eller så - jag är ganska övertygad om att det är än fler som har åsikter om den som de inte delat med mig. Klurade lite på om jag ens orkade bemöta det hela offentligt, för ärligt talat tycker jag inte att det är något att göra en grej av.

Hur som helst, till alla er som anser bilden på mig vara stötande, utmanande eller på något sätt sexistisk - kan ni ge mig goda skäl till det så lyssnar jag gärna. För det första, vad är det som ni ser så himla mycket av nu som ni inte sett om jag hade bikini? Två linjer som markerar vardera bröst och lite skugga under, jag ser inte något konstigt i det. För det andra, om ni nu hade sett en ocensurerad bild på mig spritt språngande naken - vad hade varit så hemskt med det? (eller förresten, svara inte på det... ;))
    Jag tänker inte agera någon slags biologilärare, men det är ju faktiskt så att någon gång sisådär under puberteten börjar tjejers bröst växa. Kort och gott är det som händer att det samlas mer fett där. Våra bröst är med andra ord två sexuellt laddade fettklumpar, väldigt hett, eller hur? Det är också någonstans här som den stora tabu-skylten börjar lysa, och tiden då vi tjejer endast behövde använda bikiniunderdel på stranden har blivit ett minne blott.
    Varför bröst ska ses som något så speciellt förstår jag inte. De finns i lika många former som människor, men ändå har det idag skapats något fånigt ideal om hur de bör se ut samt när och hur de får visas. Fantastiskt sjukt, när man tänker efter. Det är helt galet hur det kan finnas så mycket åsikter och känslor kring en (två) helt naturlig(a) kroppsdel(ar). En kroppsdel som ger liv och näring till våra barn när vi ammar dem, en kroppsdel som symboliserar kvinnan och en kroppsdel som folk av någon anledning anser bör döljas.

Ja, bröst finns i lika många former som människor. De både göms och visas på olika sätt - stängs in i en bh under en tröja, visas i foton, målningar och filmer i form av konst eller under helt andra omständigheter som en sexsymbol. För att återgå till min header anser inte jag att den utstrålar någon sexistisk energi eller visar för mycket. För den som är riktigt nyfiken kan jag tala om att inte ens om flimret tas bort blir mina bröstvårtor synliga, vilket tydligen är extra extra förbjudet. Istället för att kritisera kan väl folk bara vara glada att jag är så pass trygg i mig själv att jag kan lägga upp en sådan bild, även om det inte finns ett spår av magrutor och det finns lite extra fett att ta i både här och där. Med det sagt vill jag delge er vad min vän Kamilla sa angående min nya bloggdesign idag: "Livet är för kort för att inte visa lite bröst!". På den punkten tycker jag att hon har helt rätt, men eftersom jag själv inte tänker visa mer för er än vad jag redan gjort, bjuder jag på andra kända och okända bröstbilder:

Kate Winslet som Rose i Titanic, sex eller konst?
Fantastiskt stark bild. 
Rihanna ur videon till "Man down", brösten guppar och lyser igenom i inte bara en, utan många sekvenser. 
Nakna kvinnobröst, so what?
Inga konstigheter... eller?
Patti Smith och Robert Mapplethorpe, konstnärer i sitt esse.
Bröst i ett inte fullt så naturligt och sexuellt neutralt skede. Finns det spår av likheter mellan denna och min header? Knappast.


4 kommentarer:

 1. jag tycker du är grym!
  Headern är också den grym så, ja, kör bara kör så att säga ;)

  SvaraRadera
 2. Vad är detta? Trodde jag hade familjefilter på min webbläsare..
  Att din header väcker uppmärksamhet förstår jag, den är ju as snygg:D . Keep up the good work!
  / Marunga

  SvaraRadera
 3. Jag gillar din header i alla fall .. :)

  SV: Ja, det vore väl på iden att vi ses. Har tänkt på dig en del, det har dock inte blivit av att ses eller höra av sig.. Men en fika eller promenad tcker jag vi ska klämma in i våra almanackor.. :)

  SvaraRadera
 4. du hade gärna fått lägga ut en bild på dina bara fettklumpar & jag hade nog inte ens blivit röd om kinderna. (okej, kanske lite då..)
  jag tycker din header är grym & det tycker jag alla andra också borde tycka.

  förstår inte varför man gör en sån stor sak av ett par REDIGA pattar.
  själv föredrar jag inga alls! hoho

  du är bäst!

  SvaraRadera