fredag 27 april 2012

250. I try to picture a girl

En cafeteria som förvandlats till en sal med heliumbalonger och jordgubbstårtor, och ett gäng svenska elever som blivit till amerikanska collegestudenter - redo att graduate.

Igår var det alltså dags för graduation. Vi inledde med avskedsmiddag tillsammans med våra familjer, vi elever hade gjort förrätt och efterrätt, och huvudrätten blev till huvudrätter eftersom det var knytkalas som stod på menyn.
   Hann inte ens äta färdigt innan det var dags att hoppa i min svarta graduationgown och pryda mitt huvud med matchande cap, och traditionsenlig tassel på höger sida. Familjerna flyttade från matborden till stolar framför scenen, och vi elever radade upp oss på led en bit bort.
    En amerikansk melodi som låter som Hipp hipp!s hejarklackslåt (ni vet "först köper vi flingor, sen köper vi ooost") och arton glada elever som tågar framåt, jag bredvid Edona som ständigt utbrister saker som "asså jag kan inte sluta le!" och "jag är så löjligt glad!" i viskande ton. Vi går sedan upp på podiumet och genomför hela graduationceremonin som vi övat in. Såklart var jag glad, men det där sprudlande slog inte till förrän vi blev tillsagda att flytta vår tassel från höger till vänster sida på hatten, för att visa att vi nu var graduated.

Publiken jublade, jag strålade och mina klasskamrater log ikapp med mig. Kvällen fortsatte sedan i samma muntra ton med sång och dansuppvisning från vår sida, några tal och kramar och lyckönskningar åt alla håll. Mitt i allt lyckligt virrvarr var det nästan så man glömde att vi faktiskt firade något som många av oss inte vill ska ta slut - tiden på Santa Rosa Junior College.3 kommentarer:

 1. Pappa är sjukt stolt över din hyllning!! Han firas på You tube, det är stort!

  SvaraRadera
 2. Hurra för er! :D Så jäkla bra ni är! Grattis!

  Du är fantastisk fin i din graduationgown. Jag är avundsjuk på dig! :-) Haha. Härligt! Och en så fin festsal efter en avslutningscermoni i college tror jag inte amerikanarna haft någongång :-) Hurra!

  Och ja - jag är avundsjuk på dig!
  Njut nu av er resa! Kram!

  SvaraRadera