onsdag 30 maj 2012

261. jag sitter kvar och hatar sorgsna slut

Vanligtvis brukar ju ordet "bomb" ha ganska negativa associationer. Jag tänker Hiroshima, ödeläggning och ond, bråd död. Typ. Men sen så blir ordet ofta lite fint och positivt om det är sammansatt med något annat - till exempel "badbomb". Undantaget kan möjligtvis vara "atombomb".. Vad jag vill säga är att ni ska få en liten bildbomb från i fredags.

Jag själv bakom ratten och fröken Norén i passagerarsätet, två tjejer i sina bästa år redo för äventyr! Vi styrde (det vill säga hon översatte iPhonens vägbeskrivningar åt mig, med varierat resultat) mot Halmstad, B&B och Mimikry. För er som känner mig och följt bloggen ett tag kommer väl inte det här som en nyhet, men till er andra: det är ett av Sveriges absolut bästa band (inlägg om när jag såg och träffade dem 2011 här).
    Vi ramlade in på klubben strax före åtta, då hemsidan sa att spelningen skulle börja. Ganska folktomt men fem ack så viktiga människor stod precis innanför dörren och jag ryckte min kompanjon lätt i armen och talade om att "Lina, det är dem!". Det vill säga Mimikrygänget. Talade lite med trummis-Heavy ett tag (det var NAJS), och han sa att de skulle gå på vid tolv, så jag och Lina gav oss ut och utforskade Halmstadskvällen. Det blev häng på ett tak, picnick vid vattnet och strosande på kullerstensgator. Fint som snus!
    Vid elva var vi åter på klubben, och ska jag redogöra för spelningen får ni läsa en hel roman. Jag stod hur som helst längst fram i mitten, med sångar-Hjalle en halvmeter framför mig och sjukt tryck från publiken bakifrån. Mellan mig och scen fanns inget stängsel, så stod med ena foten på scen för att kunna spjärna emot hela spelningen, sjöng i micken tillsammans med Hjalle flera gånger, kramade honom, var uppe på scen och upplevde eufori större än den schlager-Loréen sjunger om.

Nu i efterhand har jag massa fina minnen, blåmärken från scenkanten på benen och ett leende från öra till öra så fort jag tänker tillbaka. Fan, tack Mimikry, ni är bäst!


1 kommentar:

  1. Var också där =) Har också flera gånger försökt skriva ihop något om den konserten och den i Bräkne-Hoby men har inte lyckats för känns bara för mycket lycka med det =)

    Förresten kolla gärna in min blogg o se min vovve som också gillar Mimikry (hon har inte så mycket val haha)

    SvaraRadera