måndag 10 september 2012

295. cravings med bitter eftersmak

Det är det där med att vilja sitta i hotpants och spela Monopol men tröttna innan hotell på Folkungagatan och att plocka fram hushållets alla filtar men bli uttråkad efter en halv film och knappt påbörjat godis.

Någonting gör att vi ack så ofta upplever njutningen i planeringen av det stora som komma skall, för när vi väl är där så är vi inte så tillfredsställda, trots allt. Det var inte så kul i praktiken som i teorin och den där grejen kanske inte var en kanonidé trots allt.
   Eller så var det det. Kanske är det så att saker och ting är precis så bra som att vi tror att de ska vara, men att det inte längre duger. Möjligen är grunden att vi föds med begär som sedan trimmas när vi fostras till att hela tiden önska mer. Småflickor med söta klänningar pryds med ett matchande hårband för att bli ännu sötare, man vinner en fotbollsmatch men nu är det dags för serieseger och är du inte bara mätt - utan mätt och belåten?

Kanske är det just där skon klämmer. Vi ska inte bara vara nöjda, vi ska också vara belåtna. I en vardag där fåniga skönhetsideal och statistik på toppjobbens lönecheckar ständigt florerar så uppmanas vi varje dag att vilja vara lite bättre, ha lite mer - och bete oss lite annorlunda.

1 kommentar:

  1. Hej (förlåt för segt svar, men bättre sent än aldrig heter det väl?)! "Puffed quinoa", dvs. quinoapuffar, hittar jag i välsorterade mataffärer, typ Ica Kvantum eller liknande. Man får leta lite! Brukar finnas antingen bland gryn/flingor, eller om butiken har en speciell hylla med finare grejer, ekologiskt och sånt. Hoppas du hittar det! :)

    SvaraRadera