söndag 31 mars 2013

328. frysta bär och pannkaka

Ibland blir man påmind om saker och en av dem gör mig lika förvånad varje gång - folk som inte kan laga mat. Inte för att jag slänger ihop söndagsstek och rödvinssås från en höft, men när jag tänker på det så är min husmorssida något som jag tycker väldigt mycket om hos mig själv.

Det där med att kunna öppna kylskåpet och kunna komponera ihop något från råvarorna som finns där, skapa måltider utan att ha ett recept att följa slaviskt och kunna lista ut vad som bör rättas till när en maträtt inte smakar som den ska.
   Sen är det ju så att vi lever i Instagramgenerationen. Matbilder som postas till höger och vänster, snabbnudlar som exponeras på silverfat och toppingar på havregrynsgröt som varieras i oändlighet för den estetiska sakens skull. Många tycker det är fånigt och jag själv känner ofta att det går till överdrift, men ändå är jag där och lägger upp maten snyggt. Fotar. Publicerar. Ska sanningen fram så har jag alltid varit noga med hur min tallrik ser ut och lite skadad blev jag under min lilla karriär i restaurangbranschen - det är viktigt att maten ser bra och aptitlig ut. Det tror jag även att herrarna Mannerström och Morberg håller med om..

Igår lagade jag asgod lunch. Enkel och nyttig var den också. Givetvis förevigades den, och om någon är intresserad så skriver jag receptet under bilderna.

Ugnspankaka à protein
2ägg
3dl mjölk
1dl (vassle)protein 
3/4dl kokosmjöl
1tsk bakpulver
Vaniljpulver

Vispa upp äggen med proteinet och mjölet tills smeten är fri från klumpar, tillsätt mjölk allt eftersom och smaksätt ev. med vanilj innan du rör ner bakpulvret. Grädda i långpanna eller små formar, 200 grader. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar