tisdag 22 februari 2011

3. I heard you say

Skulle vilja inleda med att dela med mig av en intressant fundering fröken Werneröd presenterade för mig och några särskilt utvalda idag, det vill säga de som satt närmst och inom hörhåll. Det var när vår gode Gunnar sagt att "gräset är alltid grönare på andra sidan", som tankarna tog fart. Tänk om man går över till andra sidan, vad händer då? Blir gräset plötsligt grönare på den sida som du tidigare var på, men inte längre befinner dig? Om du då hoppar tillbaka, byter det hastigt och lustigt färg än en gång? Knepigt mina vänner, knepigt.

Vidare skulle jag vilja tala om fenomenet skåp. Skåp tänker ni, ja precis, säger jag. Några dagar innan lovet fick vi tömma våra fina, älskade skåp i skolan och ta med oss allt man kunde hitta där i (det var en del spännande) hem eftersom de släppte bomben att vi skulle bli av med tidigare nämnda skåp. Istället för smala höga skåp skulle vi få över- och underskåp, vilket många svor lite över. Jag personligen tyckte det var på tiden, inte minst för att jag nu blev tvungen att ta itu med all oreda och lösa papper som låg överallt, men reflekterade inte så mycket över det. Mest blev jag irriterad över att vi var tvungna att ta med allt hem, det är en hel del vill jag lova! Dessutom skulle vi nu behöva byta korridor och därmed förlora vår älskade bänk, VÅR bänk, folket man hade runt sig och workshopen (som i och för sig ändå ska stängas, men ändå).
Nu är vi tillbaka i skolan och har tilldelats våra nya skåp, jag drog vinstlotten och fick ett överskåp och dessutom inga grannar som har samma schema som mig, vilket innebär gott om plats. Skåpen är dessutom både breda och djupa, fick knappt in väskan helt och hållet innan. Nu är det plats över istället! Facken är stora och det är fortfarande mycket utrymme kvar för jacka och annat grejs som måste in, älskar det! Kort och gott - våra nya skåp är underbara. Enda nackdelen kan vara att de nu är placerade på tredje våningen istället för på källarplan. Men vafan, är väl bara att tacka för lite extra motion, även om jag förmodligen kommer svära en del över de där trapporna fram över, trots allt.

Slutligen skulle jag vilja nämna att jag får mvg i psykologibetyg. Satan vad hon skryter, kanske ni tänker då. So? Jag är riktigt stolt, satsade på det men misslyckades lite längs vägen, men efter en inre strid har Åsa bestämt sig för att ett mvg var på sin plats ändå, vilket gör att Jenny är en glad tjej.

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att "de nya" skåpen är rymligare ;) Kanske till och med är så att du har skåp i samma korridor som jag hade innan ?
    //Marit

    SvaraRadera