måndag 7 mars 2011

13. Dag 4 - Din familj

Egentligen var det så att dag fem skulle jag berätta om mina syskon och dag fyra om mina föräldrar, men varför inte slå två flugor i en smäll och ta allt på samma gång? Bra fråga, tänker ni. Smidigt att jag redan löst det då, säger jag.

Min familj är en typisk kärnfamilj, märk väl att jag skriver kärnfamilj och inte Svensson-familj. Mamma, pappa och två barn. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om den mer än att jag älskar min familj så som sig bör, och att jag som en tonåring så sig bör bråkar med dem då och då, men löser det och kommer bra överens ändå. Så som sig bör.
På sommaren brukar vi ta någon tur ihop med husvagnen, ibland bara några mil bort till Falkenberg, ibland en bra bit längre. Nu de senaste åren har det väl inte blivit att jag följt med lika mycket kanske, men det blir väl så när man växer upp och blir äldre. Samma sak gäller väl det årliga Lisebergsbesöket, nu när vi inte åkt dit ihop de senaste två somrarna har jag inte varit där alls. Kan jag fortfarande kalla det för "det årliga" då? Bra fråga.
Jag och min fader brukar oftast skojbråka. Kan bli allt från hederligt slagsmål med knytnävarna (he-he-he) till lite karate homeedition, alltid intressant. Brottning har stått på schemat. Har även här lagt märke till att jag blivit äldre, för han låter mig inte vinna längre.. Fan.
Min lillasyster är två år yngre, så hon fyller 16 (16!! När växte hon upp?!?!) i sommar, dags för gymnasiet i sommar. Skulle nog kunna säga att vi är lite varandras motsatser. Jag är nog den onda och hon den goda. Jag skojar inte när jag säger att hon är så snäll att hon nästan är för snäll, fast inte så snäll att hon låter folk sätta sig över henne. Andrea (ja, så heter hon) är tjejig med tusen olika nagellack och naglar längre än lösnaglar, fullt med smycken och en kärlek för klackskor. Alltid har hon på sig färgglada kläder och sen kommer jag där, klädd i svart, grått eller möjligtvis vitt. Som person är jag nog lite vildare och självisk än vad hon är, men tror bara det är att leva med.
Även om vi är så olika trivs vi väldigt bra ihop och hon är nog den jag bryr mig mest om hela världen.

Det var lite om min familj, och jag älskar dem otroligt mycket faktiskt. Är nog mest lik mamma till sättet, hon är fin min mamma.

1 kommentar:

  1. Hahaha, det med din pappa!! älskar att bråka med min med papi :*

    oh sheet, har andrea redan hunnit bli så gammal! tänk va tiden flyter på

    pusS!!

    SvaraRadera